Jessens Saluhall & Bar är en delikatessbutik och restaurang med fokus på högkvalitativa varor från Gotland
och sydeuropa, men även från resten av världen. Närproducerat, lokalt odlat och importerat samsas där
ledordet är kvalité.
FISKDISK
Vi har en fiskdisk med rökt fisk som flundra, piggvar och sik från gotländska rökerier och färsk fisk från
lokala fiskare i den utsträckning som är möjlig. Ytterligare fisk och skaldjur tar vi in från fiskeauktionen
i Göteborg. Hummer och havskräftor tar vi in levande och kokar själva.
KÖTTDISK
I köttdisken samsas lokalt, svenskt och importerat kött. Vi har ett samarbete med Ejmunds Gård varifrån
vi får nötkött, lamm och dovhjort tar vi från olika producenter på ön. Favoriter är ofta hängmörad entrecôte
och biff och handgjord korv att slänga på grillen. Men vi gillar att uppmärksamma något mer ovanliga
styckdetaljer som bl.a. högrevshjärta, slaktarbiff och flapsteak. Charkuterier som lufttorkad, rökt och
gravat och patéer har vi det bästa från Gotland och sydeuropa.
OSTKYL
I ostkylen har vi våra favoriter som grottlagrad Gruyére, Tallegio, Parmesan och St Agur och alltid även ett
flertal andra spännande ostar. Runt omkring i våra hyllor trängs fantastiska olivoljor – från tryffelolja till
första pressens olivolja -, marmelader, kompotter, kex, flera olika sorters äggpasta, potatisgnocchi, franska
och italienska lemonaden, tomatsåser och mycket annat som gör matlagningen både enklare och smakrik.
Ett bra sätt att testa många av våra produkter är att komma förbi och ta en lunch, satisfaction guaranteed!